Canisius Consulting
Consulting en Interim Management

NIVE en interim-managers

In 2015 is het NVIM (Nederlandse Vereniging voor Interim Managers) opgegaan in het NIVE. Binnen het NIVE is inmiddels een kennisnetwerk opgericht voor interim managers: Societeit Quintessence (afgekort: SQ).

Sociëteit Quintessence, het Nive Kennisnetwerk, is het platform waar interim-managers hun vakgenoten ontmoeten. Leden van Kennisnetwerk SQ zijn geselecteerde interim-managers die kennis, vaardigheden en inzichten delen. Klanten zien SQ-leden als hooggekwalificeerde professionals.

Kennisnetwerk SQ is opgezet voor de top van de Nederlandse interim-wereld. Het biedt zakelijke voordelen zoals een gunstig geprijsde aansprakelijkheidsverzekering en indirecte voordelen zoals, via de site, zichtbaarheid voor klanten. Leden van SQ praten zonder enige reserve met vakgenoten over werk, vaardigheden, de markt en andere zaken.

Door aansluiting bij het NIVE te zoeken, heeft SQ toegang tot het uitgebreide professionaliserings programma van het NIVE. Dit jaar bevat het programma 3 leerlijnen. De leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling kent in 2017 8 bijeenkomsten, Management en Ondernemerschap heeft 4 workshops en de leerlijn Interim Management organiseert 6 bijeenkomsten. Op 25 januari 2017 worden deze leerlijnen gepresenteerd tijdens de jaaropening van het NIVE (www.nive.org). Tijdens de jaaropening zal prof.dr. Joep Dohmen een lezing geven met als titel: “Kleine filosofie van het geluk”.

Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt er een lunch georganiseerd speciaal voor Societeit Quintessence. Tijdens deze lunch worden de plannen voor 2017 voor SQ gepresenteerd. Verder wordt er een workshop intervisie gehouden om als interim manager kennis te malen met dit mooie professionaliserings instrument. Kijk op de website van NIVE voor opgave (www.nive.org).

Interim managers bij NIVE

Onlangs hebben we het 90 jarig bestaan gevierd van het NIVE. Wij, dat zijn in dit geval de interim managers die aangesloten zijn bij het Kennisnetwerk Interm Managers binnen het NIVE. Sinds 2015 is het NVIM opgegaan in het NIVE. D.m.v. het kennisnetwerk proberen we de interim managers een netwerk te bieden voor verdere professionalisering. Het NIVE is daar een uitstekende club voor. Jaarlijks worden er rond 25 lezingen/workshops geboden, die je als lid gratis kunt bijwonen. Binnen het Kennisnetwerk IM hebben we voor 2016 zeven speciale workshops op het programma staan, die voor interimmers erg interessant zijn. Ik hoop dat meer interim managers zich gaan aansluiten bij het NIVE, zodat we verder kunnen bouwen aan een professioneel netwerk.

NIVE Kennisnetwerk interim management

M.i.v. 1 januari 2015 is de Nederlandse Vereniging voor Interim Managers (NVIM) opgegaan in het NIVE. Binnen het NIVE zal in 2015 een Kennisnetwerk Interim Management worden opgezet. Hierin zullen de ex-leden van het NVIM én de interim managers die nu al lid zijn van het NIVE gezamenlijk optrekken om het vak interim management duidelijker op de kaart te zetten. Door gebruik te maken van de professionele infrastructuur van het NIVE kunnen we met elkaar het begrip interim management uitdragen en een sterkere naam en positie binnen de samenleving geven. Ik hoop dat veel interimmers die lid zijn van het NIVE hieraan gaan meewerken.

Website aangepast

Een website is leuk, maar je moet hem wel bijwerken. Dat is een kwestie van discipline. Maar o, wat is dat lastig. Je denkt er vaak niet aan, of je denkt eraan wanneer je niet de mogelijkheden hebt om het technisch te realiseren. Voor velen waarschijnlijk herkenbaar.
Nu is het er toch van gekomen. Even de site bijwerken met de laatste opdrachten en een partner toegevoegd. Weer het voornemen om het beter bij te houden!!!
Wil Canisius

Video profiel Interim Manager Wil Cansius

Op de homepage van mijn website www.canisius-consulting.nl staat sinds kort een video presentatie van mijzelf. Het is a.h.w. een elevatorpitch, waarbij ik mijzelf presenteer. Ik denk dat video beelden steeds meer hun intrede gaan krijgen binnen de sociale media. Op deze manier kunnen geïnteresseerden een korte visueel indruk krijgen van de persoon in kwestie.

In dit geval is de video tot stand gekomen via het bedrijf  www.elevatorpitchonline.nl van Rob Overgaauw . Door middel van een interview laat hij de kandidaat zichzelf presenteren, waarna hij de sterkste elementen aan elkaar plakt tot een filmpje van max. 2 tot 2,5 minuut. Mijn ervaring is dat het beter werkt dan een pitch in te studeren. Je krijgt dan gauw het effect van een ingestudeerd verhaaltje, hetgeen minder natuurlijk overkomt.

Als mensen willen reageren, hoor ik graag wat men ervan vindt.

Wil Canisius

Nieuwe website Canisius Consulting

Vandaag gaat de nieuwe website van Canisius Consulting de lucht in!! Er is hard aan gewerkt de laatste weken en het resultaat mag er zijn. Hij is gebouwd met een moderne techniek, is up-to-date en wordt vanaf nu ook geregeld bijgewerkt. Heb je een reactie dan hoor ik dat graag. Laat een bericht achter onderaan de pagina.

Rich Snippet

Rich Snippets zijn tegenwoordig helemaal hot.

Mijn SEO-specialist heeft mij geadviseerd mijn Google Plus account te koppelen aan de website. Daarmee moet het mogelijk zijn mijn profiel foto in de snippet van dit nieuwe artikel geplaatst te krijgen.

Met dit artikel is het dus een test.

backtotop