Canisius Consulting
Consulting en Interim Management

NIVE en interim-managers

Geschreven op 15 januari 2017 - Geen reacties

In 2015 is het NVIM (Nederlandse Vereniging voor Interim Managers) opgegaan in het NIVE. Binnen het NIVE is inmiddels een kennisnetwerk opgericht voor interim managers: Societeit Quintessence (afgekort: SQ).

Sociëteit Quintessence, het Nive Kennisnetwerk, is het platform waar interim-managers hun vakgenoten ontmoeten. Leden van Kennisnetwerk SQ zijn geselecteerde interim-managers die kennis, vaardigheden en inzichten delen. Klanten zien SQ-leden als hooggekwalificeerde professionals.

Kennisnetwerk SQ is opgezet voor de top van de Nederlandse interim-wereld. Het biedt zakelijke voordelen zoals een gunstig geprijsde aansprakelijkheidsverzekering en indirecte voordelen zoals, via de site, zichtbaarheid voor klanten. Leden van SQ praten zonder enige reserve met vakgenoten over werk, vaardigheden, de markt en andere zaken.

Door aansluiting bij het NIVE te zoeken, heeft SQ toegang tot het uitgebreide professionaliserings programma van het NIVE. Dit jaar bevat het programma 3 leerlijnen. De leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling kent in 2017 8 bijeenkomsten, Management en Ondernemerschap heeft 4 workshops en de leerlijn Interim Management organiseert 6 bijeenkomsten. Op 25 januari 2017 worden deze leerlijnen gepresenteerd tijdens de jaaropening van het NIVE (www.nive.org). Tijdens de jaaropening zal prof.dr. Joep Dohmen een lezing geven met als titel: “Kleine filosofie van het geluk”.

Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt er een lunch georganiseerd speciaal voor Societeit Quintessence. Tijdens deze lunch worden de plannen voor 2017 voor SQ gepresenteerd. Verder wordt er een workshop intervisie gehouden om als interim manager kennis te malen met dit mooie professionaliserings instrument. Kijk op de website van NIVE voor opgave (www.nive.org).

Nog geen reacties.

Reageer op dit bericht


backtotop